Åh nej, nu er det snart fyrværkerisæson

Du ved at din hund ikke kan lide skud, torden, raketter og deslige. Hvad gør du for at hjælpe din hund?

Du får her et par tips til hvordan du kan forebygge og afhjælpe din hunds angst, når det går løs.

Du kan erhverve et fyrværkeribånd via DKK. Sæt det på og lad hunden høre lydene på meget lav styrke, samtidig med du sidder ved hunden og stryger den lige så stille og roligt langs kroppen på siden af hunden.

Hvis hunden ikke reagere, kan du skrue lidt op. Hvis din hund reagerer, må du skrue yderlig ned. Mens du stryger hunden, kan du give godbidder og samtidig tage dybe indåndinger, som din hund fornemmer og derfor også selv vil blive roligere, bare ved at høre at du har en dyb og rolig vejrtrækning.

Øv med båndet hver dag og skru gradvist op for lyden uden at din hund reagerer.

Nytårsaften:

Nogle hunde reagerer mest på alt det lys, der er på himmelen, så derfor vil det være en god ide at trække gardinerne for. Nogle hunde reagerer på lyden eller på begge dele. Hvis det er lyden, der generer din hund, så sæt Mozart på, som virker beroligende på hundene og lav samme ritual, som du gjorde med fyrværkeribåndet. Musikken vil så også kunne dæmpe lyden fra fyrværkeriet.

Hvis disse råd ikke er nok, er du velkommen til at skrive til mig via min kontaktformular  http://www.dyrespecialisten.dk/kontakt/  eller ringe på 40255413

Du kan bestille en telefonkonsultation eller en adfærdskonsultation, hvor jeg vil komme hjem til dig og din hund.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.