Kursusudbud hunde

Her finder du de kurser og ydelser, som jeg udbyder. Har du særlige ønsker, er du velkommen til at kontakte mig.

Mere om kursusdato, tid og sted, vil du kunne finde her på aktuel kursusoversigt

Når du gerne vil tilmelde dig et kursus, bedes du benytte tilmeldingsblanketten

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig

Lydighed/Ulvefærd/hundesprog

Jeg arbejder ud fra opdateret og ny viden, men ikke mindst efter egen erfaring siden 2001 januar, hvor jeg blev færdiguddannet på studiet hos Anette Røpke, som adfærdsspecialist. Jeg bruger primært positive og negative forstærkninger som indlæringsmetoder. Det er vigtigt også at være konsekvent i sin træning af hunden, for derved vil hunden finde tryghed i sin menneskeflok og få tillid og respekt for sin ejer. Begge aspekter er vigtige i forholdet mellem hund og en god leder. Det skaber harmoni hos begge parter og der vil ikke ske så mange misforståelser. Børne- og hundeopdragelse er meget lig hinanden. Vi bruger hundens eget sprog til at kommunikere med. Lederen (ejeren eller træneren) sender signaler, som minder om hundens/ulvens eget sprog. Der findes gennemsnitligt 85 % intakt ulveadfærd tilbage i vores hunde socialt set.

Derfor bliver der en fantastisk kontakt og samarbejde med din hund ved at bruge hundens eget sprog. Ofte misforstår vore hunde os af den simple grund, at vi taler hvert sit sprog. Vi ser individuelt på hver hund for at se på din/jeres hunds potentiale og gode egenskaber, så du/I får mest ud af træningen. Der er selvfølgelig også den basale træning, der gælder for alle. Kurset er med til at forebygge evt. senere adfærdsproblemer hos hunden og fralære  hunden sine unoder og dermed få nogle sunde og gode vaner. Det gælder om at give din/jeres hund selvtillid, så vil træningen blive, som en leg. De primære uønskede adfærdsmønstre er at hoppe op, ikke komme, når I kalder, bide for hårdt i hvalpestadiet, evt. tygge ting i stykker, have separationsangst, urenlighed, gøen af fremmede. Alle disse emner vil blive gennemgået både teoretisk og praktisk. Derudover de almene lydighedssignaler, såsom sit, dæk, kom, stå, plads, rulle kravle og m.m.

En anden vigtig ting ved tilmelding til hvalpehold er socialiseringen, som er uoprettelig, hvis ikke hvalpen interagerer med andre hvalpe, især mellem 8. og 12. uge

Hvalpe (2-7 mdr.), unghunde (fra 7 mdr.), letøvede (fra 2 år) og øvede (fra 2 år) hold.

Agility

Kom og vær med på et sjovt og udfordrende kursus for hunde. Hunden lær at få balance i kroppen både fysisk og psykisk. Det styrker hundens selvtillid og selvstændighed og fysiske styrke. Hunden vil føle større velvære og dermed blive en gladere hund. Alle hunde elsker det.

Kom og vær med til et sjovt og socialt kursus.

Begyndere og øvede.

Aktivering/stimulering

Giv din hund daglig velvære og udfordring ved at træne forskellige mentalt stimulerende øvelser, som styrker hundens selvtillid.

På dette kursus er der meget fokus på hundens sanser, især lugtesansen, men også synssansen. Hunden bliver sat ud i forskellige udfordrende problemløsningsopgaver. Der vil være en del næsearbejde, fremadsendelse i felt, rondering (minus bidearbejde), højre/venstrehandling og m.m.

Dette kursus er meget på hundens præmisser, hvor at vi bestræber os på at skærpe hundens mange veludviklede sanser. Noget af det kunne minde om hundens naturlige habitat. Hunden, uanset alder og køn, elsker at arbejde og så ovenikøbet få en masse positive forstærkninger i form af ros og godbidder. Din hund bliver harmonisk og kurset er især også med til at forebygge problemadfærd eller være med til at afhjælpe dette. Hunden får lov til at være hund. Du arbejder meget selvstændig med din hund med hjælp af af dyreadfærdsspecialist Charlotte Toft med mere end 15 års erfaring (siden jan. 2001).

 

Apportering/shaping

Lær din hund at bringe genstande tilbage til dig på den rette måde uden brug af tvang. Dette kursus handler mest om apportering, som navnet angiver, men der er mange delmål i at lære sin hund apportering. Det er sådan set ligegyldigt hvilken vej du går, når du skal lære hunden at apportere. Det der er det vigtige er at finde ud af hvad din hund er bedst til i processen. Nogle hunde er bedst til at løbe efter dummien eller apportbukken, andre er bedre til at gå med en genstand i munden eller nogle er glade for at komme med genstanden. For at begynde på en god måde er det vigtigt at vide hvad hunden bedst kan lide, og så træne det først. Til sidst sætter man alle dele sammen og hunden har lært at apportere. For ikke at gøre det for kedeligt for hunden, holder vi pauser fra apporteringen og laver andre ting, som kan kombineres med apporteringen. Se kurset ovenfor (aktivering/stimulering), som er slået sammen med dette kursus.

Socialisering

Dette kursus henvender sig til hunde, som er angste/ for aggressive overfor andre mennesker eller hunde. Der kan være mange årsager til at din/jeres hund har fået et problem. Det er ikke altid man kender årsagen til problemet, men det er ikke det afgørende, for at hunden kan ændre adfærd. På dette kursus  vil du/I og jeres hund blive taget alvorligt. Det er vigtigt at de regler, der bliver opstillet før start af mig, bliver overholdt. Adfærdsændringen sker gradvist i den rigtige retning og det kræver indsigt og tålmodighed. Det vigtigste er at hunden lige så langsomt begynder at få tillid til fremmede hunde eller mennesker. Dette opnåes bedst ved at hunden gang for gang, på kurset, får små succesoplevelser. Hvis du mener, at din hund har problemer med andre mennesker eller hunde, er dette kursus noget for dig og din hund!

På kurset får du hjælp af kompetente og erfarne dyreadfærdsspecialist Charlotte Toft med mere end 15 års erfaring (siden jan. 2001).

Click og forstærk

Hvorfor tilmelde sig Click-træning?

Click-træning er et fantastisk supplement til den almene lydighedstræning. Se herunder hvorfor.

A. Hvad er en clicker?                                                                                                               

En clicker er et lille metallisk instrument, som bliver brugt til at positivt forstærke en ønsket adfærd. Man clicker lige idet øjeblik hunden udfører den ønskede adfærd og dernæst gives en godbid. Dvs. der bygges en bro mellem click-lyden og godbidden.

B. Hvorfor lære sin hund click-træning?

  1. Clickeren er langt hurtigere end den verbale ros og meget mere præcis, da der clickes lige i det rette øjeblik.
  2. Clickeren kan bruges på afstand og hunden associerer click-lyden med godbidden, som til gengæld gerne må komme et par sekunder efter den ønskede adfærd er blevet udført.
  3. Click-lyden er altid ensartet, hvorimod menneskets stemme varierer alt efter hvilken sindsstemning man er i. Dette kan hunden høre. Desuden kan flere personer træne samme hund med click-træning, igen fordi lyden er ens og ikke kommer fra flere personer.
  4. Hunden bliver glad og tilfreds, fordi dens selvtillid øges, og sandsynligheden for, at den ønskede adfærd vises igen og igen øges.

Dette er nogle af de væsentligste årsager til at lære click-træning.

Lær din hund almen lydighed/sjove øvelser/apportering – kort sagt – hvad som helst ved hjælp af clicker-metoden.
Kursets varighed er to dage.

Massage

Giv din hund fysisk og psykisk velvære ved hjælp af massage og udstrækning. Forebyg og behandl eventuelle skader. Massagen er også med til at angstdæmpe og stressnedsætte din hund. Hunden vil også udskille affalds- og giftstoffer samt give en meget smuk og blank pels.  Ligesom sportsudøvere er hunden en sportsudøver. Uanset om du går til træning eller går til et eller andet med din hund, så er din hund en atlet. Når du går tur med din hund, bruger den sig en hel masse fysisk. Hunden løber rundt og leger med andre hunde evt. Løber op og ned af bakker, springer over noget osv. Ligesom dig har din hund kolde muskler, når den har ligget stille derhjemme og så skal I lige pludselig ud og gå. Hunden kan risikere at få fibersprægning eller andre skader på muskler, sener og led. Hvis du har jagthund, går til agility eller andre krævende sportsgrene for din hund, så er dette kursus også lige noget for dig og din hund. Når hunden har præsteret er det også vigtigt at lave udstrækning, så man får strukket sine led og muskler, som er med til at mindske syreophobning og ømme led og muskler. På dette kursus vil du lære at massere hele din hund og hvordan du forsigtigt laver udstrækning. Det eneste farlige ved dette kursus er at du risikere at din hund går i koma af rent velvære. Behandlingen virker beroligende på begge parter, bl.a. også fordi der udskilles endorfiner. Et afslappende morfinlignende hormon, som virker smertedæmpende. Behandlingen er også med til skabe og forøge en gensidig tillid og gøre hunden tryg ved berøring. det gælder såderfor også hos dyrlægen, trimmeren etc.
Kursets varighed er 3 dage.

Konsultation

Hvis din hund har problemer, angst, fobier, aggressiv adfærd, urenlighed mv., så ring og få en konsultation, eller hvis du bare vil forebygge problemer, få en basiskonsultation. Alle problemadfærd kan der gøres noget ved uanset alder og race, blot det er et psykisk problem og ikke et fysisk. Ved pludselig opstået adfærdsændring er det anbefalelsesværdigt at gå til dyrlægen, med mindre man selv ved hvad årsagen er. Det kunne være et pludselig kanonslag, sygdom eller død i familien, flytning, familieforøgelse, overfaldet af anden hund eller menneske etc. På konsultationen vil du/I få kompetent hjælp af dyreadfærdsspecialist Charlotte Toft med mere end 15 års erfaring (siden jan. 2001). Ud over det vil du/I kunne kontakte mig med hundens problem på det tidspunkt jeg er hos dig/jer resten af hundens liv. I får et udførligt adfærdsprogram og så er det også op til dig/jer at få trænet. Jeg kommer med redskaberne og AHA-oplevelser til dig/jer og din/jeres hund. Du/I udretter miraklerne, da du/I skal have det til at få det til at fungere i hverdagen. Ikke anderledes end børneopdragelse. Men husk du/I kan altid kontakte mig. Jeg går langt for at hjælpe jer, for det er selvfølgelig i min interesse at hunden og du/I får en skøn og harmonsisk hverdag sammen. At hjælpe dyr og deres ejere er mit liv og min passion.

En konsultation tager typisk omkring 3 til 4 timer. Det er tit anbefalelsesværdigt at lave en opfølgning efter ca. 5 til 6 uger.
Så kontakt mig, hvis du/I har et problem med din/jeres hund.Hvis du selv har angst for hunde, eller har brug for vejledning før køb af hund, så ring og hør nærmere.

For kursusdato, tid og sted se her

For priser se her