Sommer og vinter med din hund

Et lille tip

I sommerhalvåret er det nemmere at nå det hele. Vejret er bedre, dagene er meget længere og udesæsonen gør det dermed også nemmere at have hund. Så nu har du som hundeejer, alle chancer for at få din hund trænet. Når vinterhalvåret begynder bliver det derfor nemmere at træne, da træningen af din hund i sommerhalvåret har budt på så mange muligheder og givet jer et godt fundament for samarbejde og et godt lederskab for din hund. I en hunds liv, sker der meget på ½ år, så derfor kan du nå at opbygge et godt lederskab overfor din hund og I kan sammen opbygge nogle dagligdags rutiner, som giver tryghed med en gensidig respekt og tillid.  

Hvis du står med en hvalp, er det den gode sæson at lære din hvalp at søge sit eget foder. Vær med din hund fra begyndelsen af og hjælp din hvalp til at lære at søge. Smid eksempelvis 10 foderenheder på jorden på et mindre areal og sig: ”Søg”. Hvis hvalpen ikke helt forstår hvad den skal, så tag selv en op og du gør dermed godbidden mere interessant.

Hvis du har en voksen hund, er det bare med at se at komme i gang. Alle hunde kan lære det og alle hunde vil elske det, når først de fanger fidussen. Hvis din hund får mad i en madskål, vil hunden ikke på nogen måde blive udfordret eller mentalt stimuleret. Formålet med øvelsen er netop at hjælpe din hund til at bruge en hensigtsmæssig måde at bruge sig selv på og blive mere selvstændig og få mere selvtillid. Hunde elsker at arbejde for føden. Tænk på at mange hunde sover 8 timer om natten og ofte mindst 8 timer om dagen, så er der jo kun 8 timer tilbage af døgnet. Derfor er det vigtigt at du aktivere din hund så meget som muligt, så hunden ikke udvikler en eller anden form for adfærdsproblem. Der er et ordsprog der hedder: ”Lediggang er roden til ondt” og det kunne ikke være mere sandt også for din hund. Hunden har brug for daglig motion og mentalt stimulerende øvelser, såsom at søge sit eget foder. Din hund går jo ikke på jagt for selv at skaffe føden, så det gælder om at finde på ting, som minder om det, som hunden ville gøre i naturen. Hunden har ca. 220 millioner lugtesanseceller (lugteepiteller), hvor mennesket har 5 millioner til sammenligning. Så i stedet for at kaste bolde/pinde, så find på øvelser, hvor hunden bruger sig selv mentalt og fysisk.  

Så gå ud og træn. Det er sjovt og tilfredsstillende både for hund og ejer.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.