Om Charlotte Toft

Jeg har altid ønsket mig at arbejde med dyr – især hunde og heste. Jeg har altid haft hund og jeg startede til ridning, da jeg var 7 år. Jeg fik hest, da jeg var 14 år. Jeg red mange dressur konkurrencer, men har siden mine uddannelser interesseret mig mere for den klassiske ridekunst, som er dressur på højt niveau. Jeg underviser i klassisk ridekunst og kan hjælpe med alle slags problemheste.

Jeg har arbejdet som selvstændig hestemassør og dyreadfærdsspecialist siden 2001. Min uddannelse som hestemassør tog jeg ved Axelssons Body Workschool i 1999 og jeg blev færdig som holistisk dyreadfærdsspecialist hos Animal Spirit v/ Anette Røpke i 2001. Jeg har flere forskellige hundekurser og hjælper også med problemhunde.

Siden da har jeg viet mit liv til hunde og heste og har en gennemgribende forståelse for hunde og heste. Jeg føler det er mit kald at hjælpe dyrene og deres ejere.

Vi har et ansvar overfor de dyr vi anskaffer os, og vi må bestræbe os på at de får et værdigt, harmonisk og kærlighedsfyldt liv!

En lille historie

Jeg kan huske som barn, hos mine gudforældre, der boede i Kagerup i Nordsjælland, der var plads til alle. Haven var rigtig stor, så vi kunne være rigtig mange. Når jeg siger vi, mener jeg ikke kun mennesker, næh, jeg snakker om voksne, børn, heste, katte og hunde i en skøn forening. Ingen kom til skade og alle hyggede sig.

Min dejlige hund

Jeg havde også en rigtig dejlig hund som barn. Jeg boede på Godthåbsvej, Frederiksberg. En ret stor vej, selv dengang for ca. 40 år siden. Min hund var rigtig klog. Når mine forældre prøvede at sætte snor på Jacob, som han hed, hostede han meget. Dengang var der ikke noget der hed hundeseler, så mine forældre opgav at give ham snor på, så Jacob gik løs på gaden. Lidt længere nede end hvor jeg boede lå der en Irma (liger der stadigvæk), og når min mor og jeg gik ned for at handle, tog vi Jacob med. Nogle gange gad han ikke vente på os uden for butikken, så han fandt tilbage enten til opgangen eller til Grøndalsparken, hvor vi boede lige ved siden af. Når min mor og jeg vendte retur mødte vi altid nogen, som kunne fortælle os at Jacob var gået i parken for at lege med de andre hunde. De sagde det altid med et smil på læben. Ingen sure miner, men en dejlig frihed til os alle. Den savner jeg.

Og så til nutiden

I dag kan du ikke gå med din hund uden at nogle bliver sure på dig. Mange af de hundemennesker jeg kender, som kommer til træning hos mig, oplever desværre mere og mere en aggressivitet og intolerance overfor dem, når deres hund er løs. Så mange er blevet ængstelige og tør ikke mere at have hunden løs. Jeg har også selv set det mange gange. En glad hund, evt., hvalp kommer løbende og hopper måske op af fremmede, og så har vi balladen. De fleste hunde vil blot hilse på. Så giv nu plads!

Ja, selvfølgelig skal hunden opdrages, lige såvel som vores børn, men hvordan? Er det ikke vigtigt at med tolerance, forståelse og overskud til andre levende væsener, så vil der være plads til alle. Nyd gåturen i stedet for. God opdragelse for mig betyder netop at vi alle kan være her og tage hensyn også til vores forskellighed.

Et liv uden dyr ?

Ville livet ikke være kedeligt, hvis vi alle var ens? Husk, ingen er robotter og ingen er perfekte. Og hvad vil det også sige at være perfekt. Vi har bildt os ind at vi skal være perfekte, men det findes slet ikke. Fejl findes hellere ikke. Kun os! Og ja dyrene kunne vi slet ikke være foruden, for så eksisterede denne jord slet ikke.

Dyr giver ubetinget kærlighed og er altid tilgivende også selvom vi spiser dem, mishandler dem, dræber bare for at dræbe, massemord på nogle arter og holder dem i fangenskab. Så prøv at kigge ind i dit hjerte, især nu, hvor julen nærmer sig, CARPE DIEM (grib dagen eller nuet), send et smil, sig tak eller giv en hånd til én som har brug for det. Hvem ved? Måske redder du en andens dag.

Så giv hinanden en gave, der kommer fra hjertet, uanset hvad det er og giv så hinanden plads.

  • Dyrespecialisten – CVR.nr. 25926587
  • Danske Bank reg.nr. 4451 Kontonr.: 4720 205 211
  • Copyright © 2017. Med forbehold for alle rettigheder.
  • Kontakt 40255413 – charlottetoft.dyre@gmail.com